Події

Українські прикордонники встановлюють понад 20 пунктів контролю на смузі безпеки у східних регіонах - Держприкордонслужба

Українські прикордонники вже налагоджують контроль на смузі безпеки між територіями, які контролюються українськими силовиками і силами так званих "ДНР" і "ЛНР", повідомили агентству "Інтерфакс-Україна в прес-службі прикордонного відомства в четвер.

"Ухвалено рішення про розгортання понад 20 пунктів контролю на смузі безпеки. Основну функцію виконуватимуть прикордонники, однак на місці перебуватимуть також представники інших силових структур для уникнення переміщення зброї, контрабанди, засобів екстремізму", - розповів керівник прес-служби Держприкордонслужби Олег Слободян.

За його інформацією, йдеться про внутрішні блокпости, пропуск громадян через які здійснюватиметься на підставі документів, що засвідчують особу. Всі вантажі також перевірятимуть прикордонники.

Крім цього, за словами О.Слободяна, функціонуватимуть мобільні групи прикордонників уздовж території між пунктами контролю.

Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що деякі території Донбасу уздовж периметру контролюватимуть українські прикордонниками з тим, щоб убезпечити решту України від потрапляння бойовиків і поширення зброї.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ