Події

На звільнених територіях Донбасу відновлено близько 2 тис. житлових будинків, лікарень, шкіл і дитсадків - РНБО

На звільнених від бойовиків територіях у східних регіонах України, починаючи з серпня поточного року, відновлено близько 2 тис житлових будинків і установ освіти, заявляє спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"За оперативними даними, на 21 жовтня на звільнених від терористів територіях з серпня відновлено близько 2 тис об'єктів, зокрема житлових будинків, об'єктів охорони здоров'я, загальноосвітніх та дошкільних", - повідомив А. Лисенка в середу на брифінгу в Києві.

За його словами, зокрема, в Слов'янську роботи із відновлення навчальних закладів виконані в повному обсязі. Також відновлено 80% об'єктів охорони здоров'я, постраждалих від дій терористів. У сусідньому м. Миколаївка на 70% відремонтовані заклади середньої освіти та на 50% - дошкільні установи.

Також, за його словами, на звільнених територіях вже обстежені всі будинки, в яких є руйнування основних конструкцій, та ухвалені проектні рішення з їх відновлення.

"Щодо мінування обстежено 9 зруйнованих багатоповерхівок у Краматорську", - додав спікер РНБО.

Також А.Лисенко поінформував, що загалом на виплату державної допомоги малозабезпеченим та іншим соціально незахищеним верствам населення станом на 21 жовтня надійшла фінансова допомога в розмірі майже 3 млрд гривень.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ