Події

У Сєверодонецьку відкриють єдиний вцілілий на Донбасі аеропорт

У Сєверодонецьку (Луганська обл.) відкриють єдиний вцілілий на Донбасі аеропорт, повідомляє прес-служба г о л о ви Луганської обласної державної адміністрації (ОДА).

"З початку бойових дій на Донбасі міжнародний аеропорт Луганська, що захопили бойовики ЛНР, зруйновано і наразі він не придатний для використання. Міжнародний аеропорт Донецька, побудований до "Євро-2012", на сьогодні контролюють українські військові, за нього точаться запеклі бої, злітна смуга і технічні приміщення зруйновані або сильно пошкоджені", - йдеться в повідомленні прес-служби у четвер.

В обладміністрації наголосили, що єдиний вцілілий на Донбасі аеропорт, який міг би здійснювати регулярні внутрішні та міжнародні рейси, залишився в Севєродонецьку. Він належить ПАТ "Укртрансгаз" і не функціонує, оскільки не є профільним для роботи товариства.

"Сьогодні голова Луганської ОДА Геннадій Москаль провів переговори із головою правління ВАТ "Укртрансгаз" Ігорем Прокоповим про передання аеропорту на баланс облдержадміністрації. Необхідні документи вже готуються у відповідності з українським законодавством. Після передання аеропорту ОДА вживе всіх заходів для запуску Севєродонецького аеропорту та здійснення регулярних повітряних перевезень, передусім із Києвом.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ