Події

Унаслідок вибуху пошкоджена стрілка колії залізничної станції Одеса-Пересип

Одна із залізничних стрілок на колії станції Одеса-Пересип у ніч на понеділок, 29 вересня, була пошкоджена вибухом, повідомила прес-служба УМВС на Одеській залізниці (ОЗ).

"Інформація про подію надійшла до міліції в понеділок уранці. Внаслідок пошкодження неосновної колії рух не припинявся, ніхто не постраждав. Нині на місці працює слідчо-оперативна група", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, повідомлення до чергової частини лінійного відділу на станції Одеса-Головна надійшло о 3:53 від працівника воєнізованої охорони ОЗ, який почув схожий на вибух звук, що пролунав на місці пролягання однієї з неосновних колій станції Одеса-Пересип. Під час огляду залізничної колії він виявив пошкодження стрілочного переводу №21 унаслідок спрацювання невідомого вибухового пристрою.

Нині працівники ОЗ екстрено відновлюють стрілочний перевід. Завершити відновні роботи планується до 20:00 понеділка.

"Під час огляду місця події комісія залізниці виявила пошкодження стрілочного переводу в зоні рамних рейок та його електроприводу. Внаслідок вибуху утворилася воронка діаметром близько 3,5 м і завглибшки 1,2 м. Фрагменти деталей вузлів стрілочного переводу були розкидані в радіусі 100 м. Зокрема, пошкоджені дві рамні рейки, гостряки, комплект стрілочних тяг, п'ять залізобетонних брусів, стрілочна гарнітура, електропривід", - йдеться в повідомленні ОЗ.

У результаті на суміжній головній парній колії швидкість руху потягів обмежено до 25 км/год. Затримок руху потягів немає. Збитки оцінюються більш ніж у 80 тис. грн.

Одеська залізниця пролягає територією шести областей: Одеської, Миколаївської, Херсонської, Черкаської, Кіровоградської та Вінницької. У регіоні, де працює ОЗ, розташовані великі морські та річкові порти.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ