Події

Другу і третю місії МВФ щодо перегляду кредитної програми України буде об'єднано в одну

Місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні щодо другого і третього перегляду кредитної програми stand-by буде об'єднано в одну, повідомив офіційний представник МВФ Джері Райс.

"Наступні два перегляди програми буде об'єднано в один. Планується, що місія прибуде до Києва на початку листопада, після чого, як завжди, відбудеться засідання ради директорів, імовірно наприкінці поточного - на початку наступного року", - сказав він під час прес-брифінгу у Вашингтоні в четвер.

Дж.Райс також уточнив, що Україна не зверталася до МВФ по додаткове фінансуванням.

Як повідомлялося, рада директорів МВФ на початку вересня у зв'язку із затримкою першого перегляду програми stand-by схвалила прохання Києва та об'єднала третій і четвертий транші з метою отримання їх цього року без зміни загального обсягу програми.

Фонд зазначав, що економічна політика України загалом здійснюється у рамках програми, проте конфлікт у східній частині країни негативно позначається на економіці і в цілому на ситуації в країні, і компенсаційні заходи матимуть вирішальне значення для досягнення ключових програмних цілей.

Раніше повідомлялося, що рада директорів МВФ 30 квітня схвалила кредитну програму stand-by для України в $16,67 млрд, розраховану на два роки. Спочатку другий-четвертий транші були намічені відповідно на 25 липня, 25 вересня та 15 грудня 2014 року в обсязі по SDR914,7 млн (близько $1,4 млрд), тоді як п'ятий-восьмий квартальні транші 2015 року - по SDR1,372 млрд. Заключний дев'ятий транш програми в SDR686 млн, у разі додержання закладених у неї строків і умов, буде виділено в середині березня 2016 року.

Місія МВФ прибула в Україну для першого перегляду програми 24 червня і працювала до 18 липня. У рамках першого перегляду обговорювалися питання коригування макропрогнозу та державного бюджету на 2014 рік, зокрема у зв'язку з нестабільною ситуацією в Донецькій і Луганській областях. Рада директорів МВФ завершила перший перегляд програми та схвалила виділення другого транша 29 серпня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ