Події

Кілька вугільних підприємств Донецької області не підлягають відновленню через затоплення, у галузі триває спад виробництва - Донецька ОДА

На десяти вугільних підприємствах Донецької області на сьогоднішній день не відкачується вода з підземних виробок, що загрожує їх затопленням, повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації.

Як йдеться у повідомленні, регіональний департамент розвитку базових галузей промисловості облдержадміністрації поінформував на сьогодні про затоплені та такі, що не підлягають відновленню підприємства - "Жовтневий рудник" та шахта "Моспинська" у Донецьку. Остання готувалася до закриття, однак, продовжувала вуглевидобуток.

"Через неможливість гарантувати безпеку співробітників, в обласному центрі також триває затоплення шахти "Трудовська". У Макіївці не відкачується вода на "Бутівській" і "Ясиновській Глибокій", у Торезі - на "Прогресі" та в шахтоуправлінні "Волинське", у Єнакієвому - на "Єнакіївській" та "Полтавській", поблизу Шахтарська - на "Іловайській"

Крім того, через бойові дії поблизу шахт повністю зупинено вуглевидобуток на держпідприємствах "Макіїввугілля", "Артемвугілля", "Орджонікідзевугілля", "Шахтарськантрацит" і "Торезантрацит". На шахтах, що входять до їх складу, крім тих, які вимушено затоплюються, тривають роботи із підтримки систем життєзабезпечення",- йдеться в повідомленні.

Також обласна влада зазначає, що через ситуацію, що склалася в області, триває спад виробництва на вугільних підприємствах регіону. За 8 місяців видобуто 21,4 мільйона тонн чорного золота, що на 12% менше аналогічного періоду минулого року. У серпні падіння виробництва становило вже майже 50%.

Загалом у Донецькій області 98 шахт.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ