Події

СБУ викрила фінансові схеми виведення в "тінь" понад 60 млн грн через банки, пов'язані з О.Януковичем

Служба безпеки України викрила і припинила злочинну фінансову схему з виведення в тіньовий обіг десятків мільйонів гривень у Сумах.

"Встановлено, що наприкінці 2013 року в Сумах було створено три приватних підприємства, зареєстрованих на двох громадян Росії. Реквізити зазначених товариств використовували для оформлення фіктивної фінансово-господарської діяльності з підприємствами Києва, Дніпропетровською, Полтавською, Харківською, Запорізькою областей і АР Крим", - ідеться в повідомленні прес-центру СБ України, оприлюдненому в середу.

У СБУ інформують, що реалізовані на десятки мільйонів гривень оборудки провадили через банківські установи, пов'язані з Олександром Януковичем і його оточенням.

"За оцінками фахівців, ці "махінації" завдали збитку державному бюджету на суму понад 64 мільйони гривень", - зазначають у спецслужбі.

За матеріала ми Служби безпеки України, Головн е управління Міністерства доходів України в Сумській області розпоча ло карне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємство, яке за вдало велики х матеріальни х збит ків державі) Карного кодексу України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ