Події

До Амвросіївки зайшли 5 БТР і КамАЗ ЗС РФ із живою силою - РНБО

Біля селища Побєда Амвросіївського району поблизу Донецька розгорнуто штаб батальйонної тактичної групи Збройних сил РФ, а в м. Амвросіївка зайшло п’ять БТР та один КамАЗ із живою силою, заявляє спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Якщо і ця тактична група заблукала й випадково зайшла на територію України, як і десантники 98-ї дивізії ВДВ, нам залишається нагадати, що повернутися до Росії вони можуть, тримаючись напряму прямо на схід", - сказав він на брифінгу в Києві в середу.

За словами А.Лисенка, обстріли української території з боку РФ тривають, зокрема, у вівторок, окрім Новоазовська, вівся артилерійський обстріл блокпостів підрозділів Держприкордонслужби та ЗСУ в районі сіл Колесниківка та Юганівка Станично-Луганського району Луганської області.

Спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО також розповів, що у вівторок було зафіксовано порушення повітряного простору України армійською авіацією Збройних сил РФ у районі с. Червоний Чабан Каланчацького району Херсонської області. "Було виявлено заліт до 500 м із території АРК на материкову частину України трьох вертольотів РФ, які провели розвідку вздовж кордону та повернулися назад", - розповів А.Лисенко.

За його словами, РФ продовжує нарощувати свою військову присутність на кордоні з Україною, зокрема, протягом минулої доби військова техніка ЗС РФ зосередилася в прикордонних з Україною районах Ростовської області. Водночас відзначається зменшення військової присутності підрозділів росіян військових у прикордонних районах Бєлгородської, Курської, Воронезької та Брянської областей.

"Російські військові обладнують позиції в районі м. Джанкой та на півночі тимчасово окупованого Криму. Серед місцевого населення поширюється інформація про можливі військові дії", - зазначив А.Лисенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ