Події

Вантаж "гумконвою" РФ призначений для бойовиків, а самі вантажівки будуть використані бойовиками як тягачі і транспортери - Наливайченко

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє, що гуманітарний вантаж, який рушив із РФ в Україну, піде бойовикам, а самі машини використовуватимуть для перевезення озброєння бойовиків проти мирного населення.

"Ці вантажівки будуть використані для перевезення спорядження і озброєння. Терористам катастрофічно не вистачає після вдалих дій наших військових, передусім, транспортної інфраструктури. Для цього ці тягачі і планується використовувати", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

В.Наливайченко також зазначив, що машини заповнені не більше ніж на третину, а гречка та інші крупи підуть бойовикам.

"Ми дамо інформацію Червоному Хресту, яким бойовикам насправді і для чого крупа, вода направляються. Ми говоримо, що угруповання терористів Козіцина, Безлера та інших очікують ці вантажі для того, щоб засипати цю крупу й інші харчі свої підвали і склади", - повідомив він.

Водночас Наливайченко наголосив, що у вантажівках, що перетнули кордон України зброї немає, в чому змогли переконатися представники компетентних органів України.

Він також зазначив, що, за інформацією української сторони, замовником військових тягачів є "ЛНР".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ