Події

На місці обстрілу колони переселенців у Луганській області виявлено 15 загиблих - інформцентр РНБО

У Луганській області на місці обстрілу колони мирних переселенців виявлено тіла 15 загиблих, повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Учора знайдено 15 тіл загиблих мирних жителів", - заявив він на брифінгу у вівторок, нагадавши, що колона рухалася з Луганська й була обстріляна поблизу Хрящуватого.

За його словами, наразі на місці трагедії тривають бойові дії, тому пошуково-рятувальні роботи тимчасово припинено.

При цьому спікер інформцентру, відповідаючи на уточнювальне запитання, зазаначив: "Вдалося забрати 15 тіл".

Як повідомлялося, 18 серпня вранці бойовики обстріляли колону біженців поблизу н. п. Хрящуватого й Новосвітлівки (Луганська обл.).

Станом на вечір понеділка інформації про кількість загиблих не було. Проте, за словами А.Лисенка, "загинуло десятки людей".

Спікер інформцентру РНБО розповів, що колона складалася з двох частин - дорослих і дітей, на ній були білі прапори та позначки, що свідчать про те, що колоною їде мирне населення. Колону обстріляли із системи "Град".

Бойовики чекали на цю колону заздалегід і повністю її розбомбили, також повідомив А.Лисенко, зазначивши, що інформація про колону була загальнодоступною, поширювалася серед місцевих жителів за кілька днів.

У свою чергу радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що колона зазнала обстрілу бойовиками на території, яку не контролюють українські військові.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ