Події

Засідання суду щодо заборони КПУ в Києві пікетують близько сотні активістів, які вимагають заборонити Компартію

Окружний адміністративний суд Києва в четвер продовжив попереднє слухання за позовом Міністерства юстиції України та Державної реєстраційної служби про заборону Комуністичної партії України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", незважаючи на те, що це попереднє слухання, і позов не розглядається по суті, засідання викликало ажіотаж, у зв'язку з чим значна частина журналістів не змогла потрапити до зали засідань.

Водночас, близько сотні активістів низки політичних сил пікетують будівлю суду із закликом заборонити діяльність КПУ. Час від часу присутні скандують "Ганьба", "Слава Україні". Учасники акції тримають прапори Народного руху України, Конгресу українських націоналістів, ВО "Свобода".

На попередньому судовому засіданні суд призначив проведення лінгвістичної експертизи у висловлюваннях лідера КПУ Петра Симоненка, щоб встановити, чи містилися в його словах заклики до сепаратизму.

Аналогічні клопотання були подані як стороною позивача, так і відповідачем. Суд попросив представника Компартії сформулювати питання для проведення експертизи, у зв'язку з чим і було оголошено перерву на попередньому засіданні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ