Події

ВР виділила Києву 1,8 млрд грн субвенції з держбюджету - Кличко

Верховна Рада ухвалила рішення про виділення Києву з державного бюджету 1,8 млрд грн субвенції на виконання функцій столиці.

Як повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації (КМДА) з посиланням на мера Віталія Кличка, відповідні зміни до держбюджету-2014 парламент вніс у четвер.

"Під час ухвалення змін до бюджету ми отримали додаткові кошти в бюджет столиці. Це дуже важливо на сьогодні і дасть змогу змінити непросту ситуацію в Києві, розпочати необхідні реформи", - наведено в повідомленні коментар В.Кличка журналістам у кулуарах Верховної Ради.

При цьому він зазначив, що, у свою чергу, Київрада в четвер ухвалила рішення про посилення фінансової дисципліни. "Це дасть можливість надходження до бюджету Києва 850 млн грн і дозволить зекономити в частині видатків понад 260 млн грн", - сказав В.Кличко.

Як повідомлялося, під час закритого засідання в четвер, окрім внесених змін до держбюджету-2014, Верховна Рада також внесла зміни до Податкового кодексу України.

Згідно з бюджетом столиці на 2013 рік, субвенція держбюджету міському бюджету на виконання функцій столиці передбачалася у розмірі 750 млн грн: кошти планувалося спрямувати на будівництво станції метро "Теремки", Подільського мостового переходу та реконструкцію транспортної розв'язки на Поштовій площі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ