Події

Ан-26 імовірно збили з російського літака - РНБО

Український військово-транспортний літак Ан-26 ймовірно збили з російського літака, заявив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Виходячи з даних, переданих українськими льотчиками, розглядаються дві версії: постріл було здійснено наземною ракетою з ракетного комплексу "Панцир" або самонавідною ракетою Х-24 класу "повітря-повітря", яку було випущено з літака, піднятого з російського аеропорту Міллерово", - сказав він на брифінгу в понеділок.

О.Лисенко повідомив, що на борту літака, окрім членів екіпажу, перебував один супроводжувальний. Усі ці люди, за словами представника РНБО, вийшли на зв'язок, до них направлено групу підтримки.

Як повідомлялося, біля Луганська в понеділок був збитий український літак АН-26, обидва пілоти успішно катапультувалися.

Міністр оборони Валерій Гелетей у доповіді президентові України Петру Порошенку повідомив, що через те, що літак йшов на висоті 6,5 км, його ураження переносними зенітними комплексами є неможливим, тобто, "літак був уражений іншою, більш потужною ракетною зброєю, що було застосовано, ймовірно, з території Російської Федерації".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ