Події

Сили АТО дотримуються умов перемир'я, незважаючи на безперервні напади бойовиків, за минулу добу поранено 5 силовиків і прикордонник - Селезньов

Підрозділи українських силовиків, які залучаються до антитерористичної операції на Донбасі, дотримуються умов мирного плану президента України Петра Порошенка, заявляє керівник групи інформування з АТО Владислав Селезньов.

"Сили АТО дотримуються умови мирного плану врегулювання ситуації в східних регіонах України, продовжують нести службу на блокпостах, блокувати бойовиків, забезпечувати охорону та оборону державного кордону на певних ділянках", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

В.Селезньов наголошує, що сили АТО не здійснюють наступальних дій та обстрілу об'єктів.

"Зброя використовується виключно у випадках, якщо здійснюється збройний напад на українські підрозділи або мирне населення регіону", - зазначив він.

Водночас керівник групи інформування з АТО з посиланням на власні джерела повідомляє про факти обстрілу членами незаконних збройних формувань соціальних об'єктів, шкіл, дитячих садів і лікарень у деяких районах Краматорська.

"Водночас констатую, що лише за минулу добу в шести визначених районах Донецькій і Луганській областях, де розташовані сили АТО, сталися напади на блокпости і колони військової техніки. Бойовики уникають прямих вогневих контактів, обстрілюють наші підрозділи із засідок. Унаслідок обстрілу дістали поранення п'ять військовослужбовців АТО і один прикордонник", - поінформував він.

При цьому В.Селезньов укотре зазначив, що члени НВФ використовують зброю, якої немає на озброєнні у Збройних сил України, зокрема 12,7 мм великокаліберні снайперські гвинтівки "Вихлоп".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ