Події

Сотники Майдану вимагають відставки голови Держприкордонслужби та розслідування його діяльності

Центральна рада Сотень Майдану вимагає відставки голови прикордонної служби Миколи Литвина у зв'язку з постійним проникненням бойовиків через кордон із РФ.

"Державний кордон нагадує прохідний двір, через який постійно переміщуються зброя, диверсанти й особи, яким заборонено в'їзд до України, а в київських кабінетах Держприкордонслужби продовжують працювати ті самі корупційні схеми", - заявив представник ради Артур Приходько у п'ятницю в Києві.

За його словами, М.Литвин несе персональну відповідальність за стан справ на кордоні відповідно до частини 1 статті 9 закону України "Про державну прикордонну службу".

Він також зачитав звернення до керівництва країни.

"У зв'язку з вищевикладеним Центральна рада Сотень Майдану на своєму засіданні одноголосно схвалила рішення вимагати від керівництва держави негайного усунення від виконання своїх обов'язків голови прикордонної служби М.Литвина, заступника голови Держприкордонслужби з оперативної роботи Ігоря Ринька, начальника управління інформації Держприкордонслужби генерал-майора Валерія Євдокимова, ректора Національної академії ім. Б.Хмельницького Валерія Райка", - йдеться у зверненні.

У документі також міститься заклик провести судове розслідування діяльності М.Литвина та його підлеглих, а в разі підтвердження фактів невиконання завдань служби - притягнути до кримінальної відповідальності й позбавити військових звань.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ