Події

Близько 600 осіб зі східних областей України просять притулку на Прикарпатті

Близько 600 жителів східних областей України через бойові дії просять притулку в Івано-Франківській області.

"За телефонами гарячих ліній сьогодні 589 осіб просять притулку на території Прикарпаття, з них близько 56 осіб - уже в ці вихідні дні", - повідомила співголова Координаційної ради з надання допомоги населенню в разі виникнення надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області Леся Аронець на засіданні сесії Івано-Франківської облради у п'ятницю.

За її даними, станом на сьогодні в області перебуває 331 внутрішньо переміщена особа або 94 сім'ї, які прибули на постійне або тимчасове проживання.

"Із них 124 людини приїхали за останні два тижні зі східних областей - Луганської та Донецької", - уточнила Л.Аронець.

Вона також зазначила, що в Івано-Франківській області з внутрішньо переміщеними особами підписують угоду про безпечне їх перебування на території області.

Раніше було оголошено про те, що в області зарезервовано 6200 місць для можливих переселенців зі східних областей і Криму. Проте, за словами Л.Аронець, більшість їх із різних причин не підходить для проживання.

Загалом за чотири місяці роботи Координаційного центру, уточнила Л.Аронець, до області офіційно прибули на тимчасове проживання 982 людини, з яких 652 повернулися додому.

Вона також повідомила, що область виділила 118,5 тис. грн на надання одноразової матеріальної допомоги - по 500 грн для переселенців, з них уже виплачено - 88 тис. грн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ