Події

Анексія Криму не вплине на підписання угоди про єдиний авіапростір з ЄС

Анексія Криму Російською Федерацією не вплине на підписання угоди про єдиний авіаційний простір між Україною та ЄС (так званий договір про відкрите небо - ІФ).

Про це повідомила заступник директора департаменту аеронавігації та зовнішніх зв'язків Державної авіаційної служби України Олена Мельник на прес-конференції в Києві в четвер.

"Ми сподіваємося, що жодна з європейських країн та ЄС загалом не здійснюватиме якось спроб визнати легітимність референдуму та легітимність анексії Криму. На сьогодні ми маємо від ЄС підтвердження, що Крим є територією України, це також визнало ICAO", - сказала вона.

Як повідомлялося, 4 червня інформоване джерело в Єврокомісії повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" про перенесення терміну підписання вищезгаданої угоди. В ЄК припускають, що угоду може бути підписано разом з економічною частиною угоди про асоціацію з ЄС 27 червня.

Міністерство інфраструктури України підтвердило перенесення підписання угоди про відкрите небо з ЄС.

"Заплановане на 5 червня підписання угоди про спільний авіапростір між Україною та Європейським Союзом відклала європейська сторона. Причина - непогоджені позиції Іспанії та Великої Британії щодо формулювання в цій угоді статті про територіальне застосування в частині Гібралтару", - повідомляло міністерство.

О.Мельник, у свою чергу, роз'яснила, що причина, через яку Європейський Союз удруге відклав підписання угоди пов'язана з відсутністю згоди між Великою Британією та Іспанією щодо умов застосування угоди до аеропорту Гібралтар, який був побудований Великою Британією на спірній території.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ