Події

МВС України оголосило в розшук першого заступника голови "Нафтогазу України" Франчука

Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук першого заступника голови правління Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Валентина Франчука.

Згідно з повідомленням на веб-сайті міністерства, він переховується від органів досудового розслідування. В.Франчук зник із поля зору українських правоохоронців 30 квітня 2014 року.

Першого заступника голови НАК підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ст. 191 ч. 5 (привласнення, розтрата чужого майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України розпорядженням від 22 квітня 2013 року призначив В.Франчука першим заступником голови правління НАК "Нафтогаз України". Він уже працював заступником голови правління "Нафтогазу України" з лютого 2009 року по травень 2011-го. До цього працював комерційним директором ПАТ "Укрнафта".

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України згідно з наказом від 30 серпня 2013 року визначило В.Франчука відповідальним за розроблення балансу надходження та розподілу газу до країни та відповідальним за формування і коригування планового розподілу обсягів постачання газу споживачам "Нафтогазу України".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ