Події

Частину майна "Межигір'я" розграбували мародери, а не активісти Майдану - Пашинський

Рішення про подальшу долю резиденції Віктора Януковича "Межигір'я" поблизу Києва ще не ухвалено, повідомив в. о. голови Адміністрації президента України Сергій Пашинський.

"Там не здійснювалася інвентаризація. Кабінет Міністрів ще не ухвалив концепції щодо "Межигір'я", - сказав він на брифінгу в Києві у вівторок.

С.Пашинський зазначив, що багато майна з "Межигір'я", а також із дачі колишнього генерального прокурора України Віктора Пшонки привласнили люди, які себе називали "активістами Майдану", а насправді "це просто злочинці та мародери".

В. о. голови АП вважає, що дачі екс-генпрокурора В.Пшонки, екс-глави МВС Віталія Захарченка та інших колишніх високопоставлених осіб від попередньої влади та "олігархів" має бути передано в державну власність.

На його думку, на базі "Межигір'я" слід створити дитячий оздоровчий центр, оскільки Україна нині не може розпоряджатися багатьма дитячими таборами відпочинку в Криму.

В. о. голови АП нагадав, що минулої п'ятниці на засіданні Кабінету Міністрів України у Вінниці було ухвалено постанову про те, що заарештоване майно вищих посадових осіб від попередньої влади через аукціони буде продано або передано до профільних міністерств.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ