Події

Прикордонслужба України: Болотов виїхав до РФ, оскільки для нього не було відповідної заборони. Турчинов доручив розібратися

В. о. президента України, спікер Верховної Ради доручив Генпрокуратурі, СБУ та МВС протягом трьох годин пояснити причини, з яких "народний губернатор" Луганської області Валерій Болотов у вівторок зміг залишити територію України через пункт пропуску "Довжанський".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", це доручення було дано після виступу народного депутата Олега Ляшка, який послався на Держприкордонслубжу, що стверджує, що в неї не було підстав забороняти виїзд з України В.Болотову.

"Я прошу секретаріат оформити офіційне доручення Генеральній прокуратурі, Службі безпеки та Державній прикордонній службі надати офіційні пояснення щодо факту, який було зараз оголошено з трибуни Верховної Ради. Негайно підписати це доручення та надати (пояснення - ІФ) протягом трьох годин", - сказав О.Турчинов.

Водночас у Державній прикордонній службі України агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили, що В.Болотов на законних підставах залишив межі України.

"Ми підтверджуємо, що він виїхав учора через пуск пропуску "Довжанський". Українські прикордонники його випустили, оскільки щодо нього не було ніяких обмежень і вказівок від відповідних відомств", - повідомив агентству керівник прес-служби прикордонного відомства Олег Слободян.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ