Події

Росія ще може сприяти деескалації в Україні - Баррозу

Росія може конструктивно працювати, щоб знизити напруженість в Україні, заявив голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.

"Я вважаю, що ще не надто пізно, якщо Росія хоче конструктивно працювати. Це в інтересах усіх в Європі, зокрема, Росії, щоб ми нарешті побачили справжню деескалацію конфлікту (в Україні - ІФ)", - сказав він на прес-конференції у Брюсселі.

Ж.М.Баррозу закликав Росію виконувати женевські угоди щодо України та "поводитися як відповідальний гравець на міжнародній арені".

"Підтримання нестабільності у своїх сусідів не сприяє російським інтересам", - сказав президент Єврокомісії. "Також не в довгострокових інтересах Росії продовжувати конфронтацію з ЄС. Євросоюз явно перший економічний партнер Росії, перший торговельний партнер і перший партнер з інвестицій. Якщо Росія продовжить поводитися так само, вона ще більше самоізолюється на міжнародній сцені", – додав він.

Ж.М.Баррозу ухилився від відповіді на прохання оцінити дії президента РФ Володимира Путіна, зазначивши, що не хотів би давати оцінок російському керівництву, а вважає за краще наголошувати на важливості того, що чекає на Росію в майбутньому.

"Послання, яке я адресую президентові В.Путіну, полягає в тому, що він має знайти конструктивні зобов'язання, працювати на деескалацію, конструктивним чином працювати з Україною, але також і з ЄС, оскільки це (українська криза - ІФ) стосується всіх нас в Європі. Якщо Росія хоче, щоб її міжнародний статус було визнано, вона не доб'ється такого визнання подібною поведінкою. Навпаки, вона лише погіршить економічне становище Росії. Росія відкотиться назад порівняно з іншими економіками та іншими країнами", - заявив голова Європейської Комісії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ