Події

Генпрокуратура викликає екс-міністра Клименка на допит

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України викликає екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка для надання пояснень і проведення слідчих дій у рамках кримінального провадження.

Прес-служба Генпрокуратури зазначила, що проводить досудове розслідування за фактом зловживання владою та службовим становищем О.Клименком та іншими службовими особами міністерства, а також ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

"Ми пропонуємо Олександру Клименку довести свою позицію не через соціальні мережі, а слідчому під протокол", - заявив заступник генерального прокурора України Олексій Баганець.

29 квітня О.Клименку було повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Нині тривають заходи щодо встановлення його місцеперебування.

"Встановлено, що О.Клименко, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою з іншими посадовими особами Міндоходів, організував... підприємства, метою яких було надання послуг із розмитнення товарів на території України за значно заниженою митною вартістю. Крім того... протягом 2012-2013 рр. екс-міністр організував функціонування на території країни схеми ухилення від сплати податків підприємствами реального сектора економіки. У результаті незаконної діяльності окремих підприємств та самого О.Клименка бюджету України завдано збитків на суму понад 6 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 3 травня О.Клименко написав на своїй стор

нці у Facebook повідомлення, в якому спростував свою причетність до фінансування та підтримки будь-яких протестів в Україні, зокрема, в Одесі 2 травня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ