Події

Україна може вимагати стягнути 16 млрд грн із "Чорноморнафтогазу" - екс-віце-прем'єр

НАК "Нафтогаз України" може через суд вимагати стягнути з компанії "Чорноморнафтогаз" 16 млрд грн за дві бурові платформи, заявив кандидат у президенти України, екс-віце-прем'єр Юрій Бойко в ефірі програми "Шустер Live".

"Офіційно за документами платформи були придбані для "Нафтогаз України". Користується ними "Чорноморнафтогаз", але існує фіксована заборгованість "Чорноморнафтогазу" перед "Нафтогазом" у розмірі 16 млрд грн. І її можна стягнути в міжнародних судах", - сказав Ю.Бойко.

Водночас він зазначив, що головною проблемою для України є не так бурові, як втрата родовищ на Чорноморському шельфі.

"Найбільша біда, що разом із Кримом і буровими від нас "попливли" родовища, на яких вони стояли. Це була головна база нашого видобутку", - наголосив кандидат у президенти.

Він нагадав, що бурові були придбані саме для розробки цих перспективних родовищ і дозволили лише в минулому році збільшити видобуток газу вдвічі або приблизно на мільярд куб. м.

"Основні наші запаси - це море. У нас не так багато запасів на суходолі, вони виснажилися в 70-ті роки. А ось на Чорному морі була велика база, звідки ми і планували видобувати газ", - сказав Ю.Бойко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ