Події

Дещиця на саміті в Празі закликав РФ відвести свої війська від кордону з Україною

В. о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця на саміті Східного партнерства в Празі закликав Росію відвести свої війська від кордону з Україною і запевнив, що українська влада здатна захистити російськомовних громадян без стороннього втручання.

"В. о. міністра наголосив на неприпустимості втручання РФ у внутрішні справи нашої держави та закликав негайно відвести російські війська від кордонів з Україною. Дещиця зазначив, що уряд України має необхідні інструменти для захисту інтересів російськомовних громадян на території України, без "допомоги" ззовні", - наводить прес-служба МЗС положення з виступу А.Дещиці на першому пленарному засіданні саміту.

Він також підтвердив незмінність курсу України на європейську інтеграцію, відзначив важливість укладених Україною політичних положень угоди про асоціацію з ЄС і висловив зацікавленість у якнайшвидшому підписанні економічної частини цієї угоди, яка передбачатиме створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом.

За інформацією прес-служби МЗС, у рамках саміту відбулася двостороння зустріч А.Дещиці з президентом Молдови Ніколае Тімофті. Сторони обговорили питання міжнародної безпеки, приділили увагу розвитку подій на сході України та в Придністров'ї.

"Дещиця і Тімофті наголосили на необхідності координації зусиль двох країн у протидії тиску Російської Федерації, зокрема в євроінтеграційному контексті", - йдеться в повідомленні.

Сторони домовилися продовжити конструктивний діалог у рамках подальших дво- і багатосторонніх заходів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ