Події

Спостерігачі ОБСЄ розраховують потрапити в Слов'янськ найближчим часом

Команди спостерігачів від моніторингової місії ОБСЄ в Україні, незважаючи на непоганий доступ до міст сходу України, поки що не мають можливості потрапити в зайнятий протестувальниками Слов'янськ (Донецька обл.).

"У нас є повідомлення про факти насильства в Слов'янську, наші команди спостерігачів не змогли отримати доступ до цього населеного пункту з міркувань безпеки", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-офісу спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Михайло Боцюрків (Michael Bociurkiw) у неділю ввечері.

Водночас, він зазначив, що губернатор Донецької області Сергій Тарута здійснив низку кроків щодо реалізації положень Женевської угоди від 17 квітня.

"Його починання знайшли підтримку у центральних органів влади. Регіональна та місцева влада проводить переговори в низці зайнятих (протестувальниками) будівель", - повідомив М.Боцюрків .

Також керівник прес-офісу спецмісії ОБСЄ в Україні додав: "Я можу вам сказати, що терпіння і обережність у переговорах працюють, щоб дати нашим спостерігачам доступ до людей".

Говорячи про Слов'янськ, М.Боцюрків повідомив агентству, що "протягом кількох годин ми спробуємо відвідати Слов'янськ".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ