Події

Київські торговельні мережі мають достатні запаси продуктів харчування - голова КМДА

Столичні торговельні мережі в достатній кількості мають запаси продуктів харчування та товари першої необхідності, проблем із допуском до Києва автомобілів постачальників продуктів до магазинів міста немає.

Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) з посиланням на інформацію Управління торгівлі департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА.

"Усі торговельні мережі мають достатні запаси продуктів харчування і товарів першої необхідності. Загрози дефіциту немає", - наводяться в повідомленні голова КМДА Володимира Макеєнка.

В.Макеєнко з посиланням на дані оперативного моніторингу роздрібно-торговельної мережі повідомив, що майже всі торговельні об'єкти столиці, за винятком магазинів в епіцентрі протистояння протестувальників і влади, працюють у звичайному режимі.

Ринки Володимирський, Лук'янівський, Житній, Печерський і навіть м'ясний і молочний павільйони Бессарабського працюють у штатному режимі, йдеться в повідомленні.

В.Макеєнко як голова оперативного штабу щодо забезпечення стабільної життєдіяльності Києва також запевняє, що тримає під контролем питання продбезпеки та просить населення столиці зберігати спокій і не панікувати.

За даними КМДА, також на сьогодні немає проблем із допуском до Києва автомобілів, що доставляють продукти харчування до столичних магазинів, а всі торговельні мережі здійснюють товарні замовлення, які виконуються, зокрема ВАТ "Київхліб", у повному обсязі.

Підвищений попит на продукти харчування в торговельних мережах столиці в четвер зумовлений поширенням недостовірної інформації про можливий дефіцит продуктів і товарів першої необхідності, зазначається в повідомленні.

КМДА просить киян у разі нестачі в магазинах будь-яких продуктів харчування або товарів звертатися безпосередньо до заступника начальника Управління торгівлі та побуту - начальнику відділу торгівлі департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Віти Шутенко за тел.: (044) 235-33-14, (096) 665-47-36, або до начальника Управління відділу торгівлі та побуту департаменту Станіслава Голубова за тел.: (044) 246-66-32, (067) 532-89-46.

Як повідомлялося, раніше торговельні мережі "ЕКО-маркет", "Новус" і "Сільпо" заявили про достатні складські запаси продуктів харчування і товарів першої необхідності в супермаркетах мереж у Києві та стабільні постачання товарів станом на 20 лютого.

Зі свого боку "Київхліб" заявив про стабільне і своєчасне забезпечення хлібом торговельних мереж столиці.

Водночас у супермаркетах Києва на тлі загострення протистояння між протестувальниками та владою виник підвищений попит на продукти харчування з боку населення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ