Події

Держсільгоспінспекція України ініціює створення нацреєстру ГМ-продукції

Державна інспекція сільського господарства (Держсільгоспінспекція) вважає необхідним формування в Україні національного реєстру ГМ-продукції та впровадження механізму її декларування для відстеження цілей вирощування, місцезнаходження і використання.

Як зазначається в прес-релізі інспекції за підсумками зустрічі з представниками бізнесу та громадських організацій, для цього необхідно внести зміни до законодавства про обіг ГМ-продукції: затвердити чіткий контроль над її вирощуванням, зберіганням, транспортуванням, рівень відповідальності за порушення відповідного законодавства та механізм утилізації продукції, що містить ГМО.

"Такий контроль можливий лише в разі законодавчого закріплення, тому потрібно розробити відповідні зміни до чинного законодавства, які врегулюють чіткий механізм обігу ГМО: від землі, а саме від насіння, яке закладається в неї, і до процесу використання вирощеної продукції", - наводяться в повідомленні слова голови Держсільгоспінспекції Владислава Гончаренка.

Він додав, що закон також має передбачати наявність буферних зон для вирощування такої продукції, окремих сховищ, а також визначати механізм безпечного експорту ГМ-продукції.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ