Події

Офіційна церемонія відкриття Олімпіади-2014 відбувається в Сочі

Церемонія відкриття XXII зимових Олімпійських ігор розпочалася в п'ятницю на стадіоні "Фішт" у Сочі.

На стадіоні "Фішт" є присутніми близько 40 тис. глядачів, а телевізійну трансляцію спостерігають понад 3 млрд людей у всьому світі.

Президент РФ Володимир Путін спостерігає за церемонією відкриття Олімпіади у супроводі російської бобслеїстки Ірини Скворцової, яка після важких травм, отриманих у 2009 році на змаганнях у Німеччині, залишила професійний спорт.

Олімпіада триватиме до 23 лютого включно.

Загалом на Іграх розіграють 98 комплектів медалей, що на 12 більше, ніж було у Ванкувері, оскільки виконком МОК включив до програми сочинських Ігор нові дисципліни: стрибки з трампліну (жінки), командні змагання у фігурному катанні, естафета в санному спорті, хаф-пайп у фріистайлі (чоловіки та жінки), змішана естафета у біатлоні, слоупстайл у фристайлі (чоловіки та жінки), слоупстайл у сноуборді (чоловіки та жінки), командний паралельний слалом у сноуборді (чоловіки та жінки).

Змагання відбудуться на 11 спортивних спорудах гірського та прибережного кластерів. Перший комплект медалей розіграють 8 лютого.

Росія приймає Олімпіаду вдруге - до цього в Москві в 1980 році відбулися XXII літні Олімпійські ігри. Зимові Ігри на території країни відбудуться вперше.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ