Події

Правоохоронці встановлюють причини та обставини смерті Вербицького в рамках розслідування кримінального провадження

Правоохоронці продовжують з'ясовувати обставини та причини смерті в Київській області (Бориспільський район) активіста Євромайдану Юрія Вербицького.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі ГУ МВС у Київській області в четвер, за фактом смерті розслідується кримінальне провадження за статтею 115 КК (умисне вбивство).

За попереднім висновком медиків, причиною смерті стало переохолодження.

"Причинно-наслідкового зв'язку між тілесними ушкодженнями, які є на тілі, і смертю немає", - сказали в обласній міліції .

У прес-службі наголосили, що наразі встановлюються свідки, які можуть повідомити що-небудь про обставини події. Також у главку зазначили, що розглядаються всі версії того, що сталося. "Одна з версій - група людей, які їздять Києвом та вихоплюють людей з хостелів, вивезли його", - додали в міліції.

Як повідомлялося, Ю.Вербицького, викраденого разом із активістом Ігорем Луценком, було знайдено мертвим у Бориспільському районі Київської області.

Раніше низка ЗМІ з посиланням на користувачів Facebook повідомили, що в ніч на вівторок, 21 січня, невідомі схопили І.Луценка під Жовтневою лікарнею і відвезли в невідомому напрямку. У середу ввечері І.Луценко повідомив у Facebook, що його викрали з лікарні, але він вже на волі і йому нічого не загрожує.

Водночас, він повідомив, що разом з ним було викрадено ще одну людину - Ю.Вербицького, доля якого йому невідома, однак викрадачі могли його вбити, а в місці його утримання перебував ще один полонений, імені якого він не назвав.

Раніше біля с. Гнедин були виявлені два трупи зі слідами тортур та обмотаними скотчем головами. Сільський дільничний підтвердив виявлення лише одного тіла.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ