Події

У Москві затримали брата українського депутата Маркова, суд вирішить питання про його екстрадицію в Україну

Брата колишнього українського депутата Ігоря Маркова Олега, оголошеного на батьківщині в розшук у справі про заворушення в Одесі, затримали в Москві, повідомили "Інтерфаксу" джерела в правоохоронних органах РФ у четвер.

"Суд у російській столиці видав санкцію на продовження арешту на 72 години депутата Одеської міськради О.Маркова і найближчим часом розгляне клопотання про його екстрадицію в Україну", - сказав співрозмовник агентства.

Раніше повідомлялося, що міліція оголосила в розшук деяких членів української партії "Батьківщина", яких підозрюють в організації блокування будівлі Головного управління МВС України в Одеській області в ніч із 22 на 23 жовтня 2013 року.

Згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті МВС України в розділі "Розшук", у розшук оголошено: виконувача обов'язків голови партії "Батьківщина", депутата Одеської облради Вадима Савенка, брата заарештованого екс-нардепа Ігоря Маркова, депутата Одеської міськради Олега Маркова, охоронця І.Маркова Андрія Курлова, депутатів Одеської міськради Сергія Кушніра та Левана Самхарадзе.

Згаданим особам інкримінують дії, передбачені ч. 3 ст. 296 КК, - "хуліганство, пов'язане з опором представникам влади".

22 жовтня лідера партії "Батьківщина" Ігоря Маркова затримали в Одесі після вручення повідомлення про підозру у вчиненні хуліганських дій у 2007 році. В міліції розповіли, що йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ. І.Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також безпосередньо в самому побитті пікетувальників.

Прибічники І.Маркова в кількості близько 500 людей розпочали мітинг і кілька разів намагалися взяти штурмом будівлю ГУ МВС України в Одеській області, після чого міліція провела силову акцію та розігнала протестувальників.

Після цього Приморський райсуд Одеси заарештував на два місяці чотирьох прибічників І.Маркова, які штурмували будівлю Головного управління МВС України в Одеській області.

25 жовтня стало відомо, що брат І.Маркова Олег та деякі інші близькі соратники опального політика - члени партії "Батьківщина" залишили Україну через побоювання бути заарештованими.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ