Події

Керівництво колонії не дозволяє Тимошенко проводити зустрічі з пресою

Керівництво Качанівської колонії не бачить підстав і можливості задовольнити прохання засудженої екс-прем'єра України Юлії Тимошенко про допуск до неї представників ЗМІ, заявляють у Державній пенітенціарній службі України (ДПтС).

"Усі звернення засудженої Ю.Тимошенко про допущення до неї представників ЗМІ розглядає керівництво колонії. Задовольнити такі звернення немає ані підстав, ані можливості", - йдеться в повідомленні прес-служби ДПтС.

У прес-службі пояснили, що Ю.Тимошенко є засудженою особою, яка відбуває покарання у вигляді позбавлення волі за вчинення тяжкого злочину, по-друге - фізично вона навіть не перебуває на території колонії, а утримується за її бажанням у лікарні. "На території лікарні облаштовано спеціальний охоронюваний блок для утримання засудженої, який жодним чином не передбачає можливості проведення прес-конференції або брифінгів", - наголошується в повідомленні.

У відомстві також нагадали, що призначене судом покарання, яке особа відбуває в умовах позбавлення волі, насамперед спрямоване на те, щоб "особа виправилася, а не займалася в пенітенціарних закладах популяризацією власної персони".

Раніше у вівторок на персональному сайті екс-прем'єра з'явилося повідомлення про те, що Ю.Тимошенко звернулася до адміністрації Качанівської колонії з заявою про надання їй можливості поспілкуватися з представниками ЗМІ. Вона назвала представників 12 ЗМІ, які через захисників просять її про інтерв'ю.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ