Події

У ЛГБТ-спільноті підозрюють "лобістські групи Митного союзу" в провокаціях на Євромайдані

Представники ЛГБТ-спільноти України заявляють, що останнім часом стосовно них почастішали провокації на Євромайдані, й підозрюють у причетності до цього лобістських груп Митного союзу, зокрема рух "Український вибір" на чолі з Віктором Медведчуком.

"ЛГБТ-спільнота від самого початку Євромайдану бере активну участь у всіх подіях, але одразу було ухвалено рішення, що ми всі приходимо без політичної або якої-небудь іншої символіки. І позиція ЛГБТ-руху і надалі залишається послідовною... Але ми неодноразово брали участь у народних вічах, ми виходили на протести з нашими гаслами - за права людини, рівність, свободу від дискримінації", - сказала у вівторок на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" виконавчий директор громадської організації "Інсайт", співголова всеукраїнської спілки "Рада ЛГБТ-організацій України" Олена Шевченко.

"Звісно, це не привертало такої великої уваги, як останні провокації, профінансовані лобістськими групами від Митного союзу", - додала вона.

О.Шевченко запевнила, що ЛГБТ-спільнота цілком підтримує прагнення євромайданівців у бажанні жити в демократичному суспільстві. Вона особливо наголосила, що укладення угоди про асоціацію з Євросоюзом не передбачає необхідності дозволу одностатевих шлюбів, як це зазначається в рекламі прибічників Митного союзу.

"Очевидно, ви всі бачили організовані провокації з боку лобістів Митного союзу пана Медведчука, які робили акцію на Майдані від імені так званої ЛГБТ-спільноти. Хочемо сказати, що ми пишаємося ЛГБД-спільнотою України, яка майже повністю відмовилася брати участь у таких провокаціях, хоча за участь у них пропонували дуже великі гроші", - наголосила О.Шевченко.

"Майже всі, хто брав участь у так званій акції ЛГБТ на Бессарабській площі - це переодягнуті активісти Митного союзу й так званого "Українського вибору", яким керує Віктор Медведчук", - також сказала вона.

Учасники прес-конференції повідомили, що мають намір сьогодні вручити В.Медведчуку в його офісі "грамоту за значний внесок у розвиток українського ЛГБТ-руху" (на плакаті також надрукована відома фотографія з поцілунком Леоніда Брежнєва та Еріха Гонеккера - ІФ).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ