Події

У Gmail відтепер можна писати листи, не знаючи e-mail одержувача

Компанія Google дозволила користувачам свого поштового сервісу Gmail насилати листи людям, електронні адреси яких їм невідомі, пише ZN.UA у п'ятницю.

Інформація про поштову адресу береться із соціальної мережі Google+. Щоб надіслати листа, треба ввести в поле "Одержувач" ім'я людини. Якщо людина зареєстрована в Google+, то вона отримає послання.

Незважаючи на те, що листа буде надіслано за адресою, e-mail одержувача для відправника залишиться прихованим. Він буде "розсекречений" лише в тому разі, якщо людина відповість на листа.

Якщо користувач соцмережі Google не хоче, щоб йому надсилали листи люди, котрі не знають його адреси, він може зазначити це в розділі "Налаштування" в Gmail, у розділі "Відправляти листи через Google+".

Gmail передбачає чотири рівні приватності. Можна дозволити надсилати листи всім людям, лише друзям і друзям друзів, лише друзям і нікому. За умовчанням увімкнено перший варіант. Отже, для надсилання листа через Gmail на незнайому адресу необхідно дотримуватися трьох умов: треба знати ім'я адресата, адресат має бути зареєстрований у Google+ і адресат має дозволити надсилання листів через соцмережу на свою скриньку.

Google+ розпочала роботу влітку 2011 року. Соцмережа використовується в ролі інструменту авторизації на інших сервісах Google: до неї, зокрема, "прив'язана" система коментування на відеохостингу YouTube.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ