Події

Кіберзлочинець Stalin вкрав із банківських рахунків понад $9 млн - СБУ

Служба безпеки України встановила особу 38-річного киянина, який викрадав кошти з рахунків клієнтів іноземних та вітчизняних фінансових установ і причетний до несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерних систем однієї з іноземних банківських установ, унаслідок чого у 2008 році було викрадено понад $9 млн.

Як зазначає прес-центр СБУ, правопорушник був зареєстрований у мережі Інтернет під псевдонімами 4х4 і Stalin і був затриманий ще в жовтні 2013 року в рамках кримінального провадження. Під час обшуку за місцем його проживання було вилучено спеціальне комп'ютерне обладнання й вогнепальну зброю.

Зловмисника також підозрюють у виготовленні, продажу та використанні скімінгового обладнання, використовуваного для несанкціонованого отримання реквізитів платіжних карток для подальшого незаконного зняття коштів із банківських рахунків громадян.

"Наразі в рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, - ІФ) і ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерних мереж, якщо воно завдало значної шкоди - ІФ) Кримінального кодексу України Служба безпеки України здійснює слідчі дії", - зазначається в повідомленні прес-центру СБУ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ