Події

Суд залишив під вартою свободівця Солоненка, заарештованого після сутичок біля пам'ятника Леніну 1 грудня, - Тягнибок

Апеляційний суд Києва залишив під вартою активіста Олександра Солоненка, заарештованого після сутичок 1 грудня біля пам'ятника Леніну в Києві, повідомив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Водночас, кого не збираються відпускати, зокрема, щойно завершилося засідання апеляційного суду стосовно Олександра Солоненка... депутата райради з Рівненської області від ВО "Свобода", якого затримали 1 грудня... Суд ухвалив негативне рішення. Розпочалися вибіркові дії - ніяких таких речей ми не сприймаємо", - сказав він на брифінгу в прес-центрі штабу національного спротиву в середу.

Як повідомлялося, біля пам'ятника Леніну в Києві ввечері 1 грудня сталися сутички: група людей із 60 осіб протистояла правоохоронцям.

3 грудня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою підозрюваному в кримінальному провадженні (розслідується за ст. 296 (хуліганство) і ст. 342 (опір співробітнику правоохоронних органів) Кримінального кодексу України) щодо цих подій О.Солоненку, який є активістом ВО "Свобода".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ