Події

Угода про єдиний авіапростір знімає обмеження для авіакомпаній України та ЄС із 31 березня 2015 р.

Угода про єдиний авіапростір передбачає, що всі авіакомпанії Європейського Союзу із сезону літньої навігації 2015 року (із 31 березня - ІФ) зможуть здійснювати прямі польоти в Україну з будь-якої точки ЄС, а українські компанії - до ЄС, повідомляється в прес-релізі Єврокомісії.

Згідно з повідомленням, також буде знято всі обмеження на щотижневі рейси між Україною та ЄС. Очікується, що конкуренція сприятиме встановленню ринкових цін на всі рейси.

Єврокомісія зазначає, що такі угоди було підписано з країнами Західних Балкан, Марокко, Грузією, Йорданією, Молдовою та Ізраїлем.

Підписання зазначеної угоди дасть змогу поліпшити відносини між Україною та ЄС і створить вигідні позиції для авіаційної промисловості та споживачів.

Як повідомлялося, угоду між Україною та Євросоюзом про єдиний авіаційний простір парафовано у Вільнюсі в четвер.

Україна та ЄС у жовтні завершили погодження тексту угоди про єдиний авіаційний простір і домовилися про подальші дії з метою підготовки документа до підписання.

Віце-прем'єр України Олександр Вілкул раніше прогнозував, що підписання угоди залучить в Україну нових авіаперевізників і сприятиме зростанню пасажиропотоку.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ