Події

Європейський інвестбанк надасть Україні EUR200 млн кредиту на реконструкцію ГЕС - ратифікація угоди

Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком для реалізації проекту "Реабілітація гідроелектростанцій".

За відповідне рішення у вівторок проголосував 321 народний депутат із 414, що зареєструвалися в залі засідань парламенту.

Фінансову угоду (проект "Реабілітація гідроелектростанцій") між Україною та Європейським інвестиційним банком було підписано 21 вересня 2012 року в Брюсселі.

Згідно з угодою, кредит Європейського інвестиційного банку становитиме EUR200 млн на 20 років. За оцінкою банку, загальна вартість проекту становить EUR466,8 євро. Планується, що для реалізації проекту буде залучено також кредит ЄБРР розміром EUR200 млн.

Проект "Реабілітація гідроелектростанцій" передбачає виконання робіт із реконструкції на шести гідроелектростанціях (Київська ГАЕС, Канівська ГЕС, Кременчуцька ГЕС, Дніпродзержинська ГЕС, Дніпровська ГЕС-1, Дніпровська ГЕС-2). Реабілітаційні роботи передбачають реконструкцію турбін, генераторів, заміну електромеханічного та гідромеханічного обладнання. Термін завершення проекту - 2017 рік.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ