Події

Львівська облрада висловила недовіру голові ОДА Салу, але голосів недостатньо для обов'язкової відставки

Львівська обласна рада висловила недовіру голові Львівської облдержадміністрації Олегу Салу, проте голосів "за" недостатньо для того, щоб президент України Віктор Янукович обов'язково його звільнив.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за такий проект рішення проголосували 72 депутати, проти - п’ятеро депутатів, іще один утримався.

Загалом в обласній раді 116 депутатів, з них 81 узяв участь у голосуванні.

Згідно з чинним законодавством, якщо недовіру висловлюють дві третини від складу обласної ради, то президент повинен відправити голову облдержадміністрації у відставку.

Перед голосуванням між депутатами виникла суперечка про законність розгляду питання про недовіру О.Салу, якого президент призначив на цю посаду 31 жовтня.

Лідер фракції Партії регіонів в облраді Ігор Грещук заявив, що внесення такого питання до порядку денного незаконне. За його словами, закон передбачає, що спочатку обласна рада має заслухати звіт про роботу голови ОДА, а вже потім давати йому оцінку. Крім того, проект рішення не було оприлюднено в потрібний час на сайті обласної ради.

Водночас голови комісії з питань регламенту Львівської облради Михайло Барбара зазначив, що і Конституція України, і закон "Про місцеве самоврядування" дають право обласній раді розглядати питання про недовіру голові ОДА без його звіту.

О.Сало не був присутній на сесії облради, оскільки перебуває у відрядженні в Києві.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ