Події

Сноуден готовий надати ФРН свідчення прослуховування американським АНБ телефонних розмов Меркель

Екс-співробітник ЦРУ Едвард Сноуден має намір надати допомогу німецькій владі в розслідуванні фактів прослуховування телефонних розмов Ангели Меркель, йдеться в його листі, адресованому канцлеру ФРН.

"Я сподіваюся, що зможу посприяти у встановленні фактів, про які повідомлялося в пресі", - зазначив Е.Сноуден в листі, що привіз з Москви депутат бундестагу Ганс- Крістіан Штребеле.

За словами законодавця, екс-співробітник ЦРУ волів би дати свідчення перед конгресом США, аніж у німецькому парламенті, якби у нього був вибір.

Ганс- Крістіан Штребеле раніше заявив, що Е.Сноуден готовий дати свідчення у справі про прослуховування американськими спецслужбами телефонних переговорів канцлера ФРН.

"Сноуден готовий надати свідчення німецьким правоохоронним органам або в Москві, або на території Німеччини. Екс-співробітник ЦРУ дав зрозуміти, що знає дуже багато чого. Незважаючи на те, що АНБ США заблокувало всі його пересування, Сноуден готовий приїхати до Німеччини. Однак для цього треба чітко визначити всі умови його приїзду", - повідомив він телеканалу "Євроньюс".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ