Події

Екс-депутату Маркову вручили повідомлення про підозру у хуліганстві та затримали - міліція

Колишнього народного депутата України Ігоря Маркова затримали у вівторок в Одесі після вручення повідомлення про підозру у скоєнні хуліганських дій у 2007 році, повідомляє управління зв'язків із громадськістю МВС України.

"Йому інкримінують організацію і побиття учасників пікету в Одесі. Кримінальне провадження розслідують за статтею Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за вчинення хуліганства (...) 22 жовтня о Одесі Ігорю Маркову вручено повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Наразі його затримали", - йдеться в повідомленні.

У міліції нагадали, що йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації проходили пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ. І.Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також безпосередньо у самому побитті пікетувальників.

Підозрюваного буде доправлено до суду для обрання запобіжного заходу. Триває розслідування.

Раніше про затримання І.Маркова повідомили в його близькому оточенні.

Як повідомлялося, Вищий адміністративний суд України 12 вересня ухвалив рішення за позовом екс-нардепа Юрія Кармазіна, згідно з яким фактично позбавив І.Маркова депутатських повноважень. Ю.Кармазін на підтвердження своїх позовних вимог доклав лист головного слідчого управління МВС України про фальсифікацію на виборах народних депутатів 28 жовтня 2012 року понад 6 тисяч підписів на користь І.Маркова.

17 вересня голова Верховної Ради Володимир Рибак на ранковому пленарному засіданні повідомив , що І. Марков вийшов зі складу фракції Партії регіонів.

20 вересня В.Рибак офіційно оголосив рішення ВАСУ про припинення повноважень депутата Ігоря Маркова і запевнив, що це рішення суду буде виконано. Згодом він заявив, що з 20 вересня зарплату І.Маркову не нараховують, а його картку для голосування заблоковано.

18 жовтня прес-службі політика повідомили, що співробітники Державної прикордонної служби України отримали розпорядження затримати його під час спроби перетину державного кордону. У прес-службі Південного регіонального управління Держприкордонслужби України відмовилися коментувати автентичність відповідного документа.

Сам І. Марков заявляв, що полишати Україну не має наміру.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ