Події

Кабмін затвердив проект добудови столичного метро до Одеської площі на 1,8 млрд грн

Кабінет Міністрів України схвалив проект спорудження ділянки Куренівсько-Червоноармійської лінії столичного метрополітену від станції "Виставковий центр" до Одеської площі в Голосіївському районі і затвердив умови надання у 2013 році державних гарантій для залучення кредитних коштів під його реалізацію.

Згідно з постановою уряду №728 від 9 жовтня 2013 року, будівельна довжина ділянки у двоколійному обчисленні становить 2,92 км, загальна кошторисна вартість на 1 вересня поточного року - 1,817 млрд грн, зокрема за рахунок держбюджету - 816,267 млн грн, місцевого бюджету - 501,33 млн грн, кредитів (зокрема залучених під держгарантії) - 500 млн грн.

Документ уповноважує департамент транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації залучити для реалізації проекту розвитку кредитні кошти в сумі, що не перевищує 500 млн грн, під державні гарантії. Запозичення може бути здійснено за умови, якщо ефективна відсоткова ставка не перевищує 10% річних, термін користування за запозиченнями не повинен перевищувати 60 місяців.

Видатки з повернення та обслуговування позики здійснюватимуться за рахунок власних коштів комунального підприємства "Київський метрополітен", які будуть враховані в тарифі на перевезення пасажирів. Виконавцем проекту розвитку є КП "Київський метрополітен".

Плата за надання державних гарантій встановлюється у розмірі 0,001% річних залишку суми гарантійних зобов'язань.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ