Події

Керівництво КВБЗ не пов'язує пожежі на заводі з диверсією

Керівництво ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" (КВБЗ, Кременчук, Полтавська обл.) не пов'язує пожежі, що сталися на заводі в лютому, березні й вересні поточного року, з диверсією.

Як повідомив журналістам голова правління підприємства Євген Хворост, причина займання - стара електропроводка, оскільки цехи, в яких виникали пожежі, потребують модернізації.

"Пожежу на заводі ми не пов'язуємо з диверсією. Це старі цехи, побудовані ще до війни. Електрика стара, проводка нас підводить", - сказав він.

Є.Хворост додав, що підприємство працює над модернізацією таких ділянок. "Надається фінансування, намагаємося прибрати все старе", - сказав він.

Як повідомлялося, 16 вересня на території ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" в одноповерховій будівлі цеху з виготовлення колісних пар виникла пожежа, внаслідок якої було знищено покрівлю цеху на площі близько 800 кв. м.

3 березня 2012 року на КВБЗ горів ремонтно-будівельний цех будівельної частини. 22 лютого сталася пожежа у фарбувальному цеху. Прокуратура порушила дві кримінальні справи за фактами пожеж. Обидві справи порушено за ознаками ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

КВБЗ є єдиним у СНД підприємством, що має налагоджене та діюче виробництво двох видів вагонів - пасажирських і вантажних. Загалом випускає вантажні (вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типу, піввагони) та пасажирські вагони, запасні частини та візки для вантажних вагонів, колісні пари, вагони метро й ескалатори та запчастини до них, контейнери, колійну техніку.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ