Події

Мінінфраструктури виступає за вільні тарифи на внутрішньоміські пасажироперевезення автотранспортом

Міністерство інфраструктури України виступає за вільне формування тарифів на внутрішньоміські перевезення пасажирів автомобільним транспортом, повідомив перший заступник міністра інфраструктури Костянтин Єфименко.

"Наша позиція однозначна: ми - за вільне формування тарифів усередині міста, щоб тарифи формували на місцях самі перевізники. Сьогодні наші пропозиції спрямовані на узгодження з Мінекономрозвитку, Мінфіном, АМКУ", - сказав він під час круглого столу з питань оновлення рухомого складу України у рамках автосалону вантажних і комерційних автомобілів TIR-2013, що відкрився в середу.

При цьому К.Єфименко зазначив, що Міністерство фінансів і Міністерство економічного розвитку й торгівлі виступають проти такої ініціативи.

"Вони говорять: ми платимо субвенції за перевезення пільговиків і маємо розуміти, за якими тарифами повинні платити. Але насправді - не питання: зробіть єдиний (пільговий) тариф у всій Україні, а квитки мають продаватися за пільговими тарифами. Уряд побоюється відпускати тарифи, і думаю, що буде певний перехідний період", - сказав заступник міністра.

К.Єфименко нагадав, що наразі внесено зміни й до методики формування тарифів на обласних і міжобласних перевезеннях, де вже діє вільний тариф.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ