Події

Львівська облрада погодила проект про видобуток сланцевого газу з Chevron

Львівська облрада погодила проект договору про розподіл вуглеців, які видобуватимуть у рамках Олеської ділянки між державою Україна, компанією "Шеврон Україна Б.В." і ТОВ "Надра Олеська".

За це рішення проголосували 66 депутатів. Обговорення тривало майже десять годин.

Згідно з рішенням, обласна рада доручила голові облради визначити та запропонувати представників від області до складу постійної міжвідомчої комісії з організації складання та виконання договорів про розподіл продукції.

Також сесія доручила голові Львівської обласної держадміністрації спільно з представниками Кабміну, депутатами облради розробити проект договору між Кабінетом Міністрів та Львівською обласною радою про передачу 10% частки держави від доходу з реалізації видобутих вуглеців у розпорядження облради або уповноваженої нею організації або компанії, передбачивши потреби територій, на яких здійснюватимуть видобуток сланцевого газу.

При цьому депутати пропонують 70% від цієї суми спрямовувати в райони, де здійснюється видобуток.

Крім того, в рішенні є пункт про створення групи з моніторингу виконання договору розподілу вуглеців та зазначеного рішення.

Також депутати звернулися до Кабміну з проханням виділити у 2013 році 12 млн грн на роботи з ліквідації полігону твердих побутових відходів, а в наступні три роки - по 90 млн грн щороку.

При цьому депутати прийняли правку, що рішення набуває чинності після того, як буде внесено зміни до чинного законодавство, які депутати виклали в пунктах 4 та 5.

Як повідомлялося, Україна в 2012 році провела три конкурси на укладення УРП: щодо Юзівської (Харківська та Донецька обл.), Олеської (Львівська та Івано-Франківська обл.) та Скіфської (глибоководний шельф Чорного моря) ділянок.

Переможцями конкурсу на розробку Олеської ділянки стала американська Chevron, Юзівської - англо-голландська Shell, Скіфської - консорціум на чолі з американською ExxonMobіl (40%, оператор), Shell (35%), австрійська OMV в особі румунської "дочки" Petrom (15%) і НАК "Надра України" (10%).

Проект УРП щодо Юзівської площі 16 січня погодила Донецька облрада, 17 січня - Харківська облрада.

Івано-Франківська облрада на позачерговій сесії 20 вересня погодила УРП із Chevron, проте вона набуде чинності після виконанні низки обов'язкових умов.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ