Події

Янукович: Влада і надалі підвищуватиме рівень соціального забезпечення людей похилого віку

Підвищення рівня соціального забезпечення людей похилого віку є одним з основних завдань держави, наголошує президент України Віктор Янукович.

"Люди похилого віку - це люди, які своєю працею заробили на старість для того, щоб мати можливість якісного життя. І наш борг перед людьми похилого віку буде завжди. Ми добре розуміємо, що можливості держави сьогодні ще не такі, як ми хотіли б. І кожного разу, коли ми піднімаємо це питання, - а ми про це говоримо дуже часто, - ми завжди ставимо завдання підвищити рівень соціального захисту людей похилого віку", - сказав В.Янукович під час спілкування з представниками ЗМІ у Львівській області, повідомляє прес-служба глави держави у вівторок.

"Ми сьогодні маємо пам'ятати про цих людей і вирішувати їхні питання, йти їм назустріч", - наголосив президент.

За словами глави держави, за останні три роки рівень пенсійного забезпечення в Україні збільшився на 42%. "Багато це чи мало? Безумовно, мало. Треба піднімати й далі. Тому це будемо робити", - зазначив він.

Крім того, В.Янукович нагадав, що в Україні триває підготовка до святкування 70-ї річниці Великої Перемоги. "Переконаний, що ця підготовка обов'язково буде передбачати підняття рівня соціального захисту учасників Великої Вітчизняної війни. І, безумовно, ми не забудемо про всіх наших пенсіонерів", - наголосив президент.

На його переконання, нинішні покоління мають вклонитися подвигу цих людей, які принесли мир на землі країни.

"Тому з року в рік ми збільшуємо і одноразову допомогу, і пенсії", - наголосив В.Янукович.

Також глава держави вказав на необхідність забезпечення стабільної заробітної плати працюючим громадянам, які відраховують до Пенсійного фонду частину своєї зарплати.

"Вдосконалення пенсійного забезпечення - це також наша мета і наш обов'язок, чим ми сьогодні займаємось", - наголосив В.Янукович.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ