Події

Для деяких країн ЄС питання ув’язнення Тимошенко дуже важливе, Україна має розв'язати проблему вибіркового правосуддя - британський міністр

Міністр у справах Європи Міністерства закордонних справ Великої Британії Девід Лідінгтон (David Lidington) переконаний, що звільнення екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко позитивно позначиться на підписанні угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

"Я не сумніваюся в тому, що звільнення Ю.Тимошенко з ув’язнення справді допоможе. Щодо Великої Британії, то ми ніколи не виокремлювали якісь особливо резонансні справи. Наша позиція полягає в тому, що ці справи демонструють наявність дуже серйозної проблеми - вибіркового правосуддя", - сказав міністр в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що наявна ситуація демонструє системні проблеми, які існують в Україні. "Потрібне здійснення системних реформ, які унеможливлять застосування вибіркового правосуддя. Але правда полягає в тому, що для певних країн, політичних партій, членів Європарламенту проблема ув’язнення пані Тимошенко є дуже важливою", - резюмував Д.Лідінгтон.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ