Події

Безперервний дощ заливає південь Одещини

Кілька районів півдня Одеської області затопила сильна злива. Найбільше постраждали Тарутинський і Арцизький райони, повідомляє відділ зв'язків із громадськістю Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

Станом на 15.00 п'ятниці з підтоплених будинків відселено майже 600 людей, зокрема 90 дітей. Їх розмістили в приміщеннях сільських рад і в будинках культури.

"Двадцять чотири людини, серед яких були діти, літні та не здатні самостійно пересуватися, рятувальникам довелося виносити на руках і переправляти в гумових човнах", - розповіли в ДСНС.

У службі також уточнили, що внаслідок прориву дамби за 5 км від с. Червоного були підтоплені 50 житлових будинків із населенням 195 людей.

Силами райавтодору тривають роботи з відновлення автомобільного сполучення в с. Перемога. На мосту автодороги Перемога-Березине утворилася промоїна завглибшки до 2 метрів. Рух транспорту заблокований. При цьому в селі вода зруйнувала один будинок, ще шість підтопила.

Найгірша ситуація в с. Березиному, де рівень води сягає від 80 см до 1 метра в деяких місцях. Тут вода зруйнувала 11 житлових будинків, ще 30 будинків перебувають під загрозою руйнування.

Також унаслідок повені в трьох місцях зруйнована залізниця між Березиним і Арцизом. Частково зруйнована автомобільна дорога Березине - Весела Долина. Зруйновані 100 метрів газопроводу, він відключений.

На місці НП працює мобільно-оперативна група під керівництвом першого заступника начальника Головного управління ДСНС України в Одеській області Ігоря Савельєва. Також на місце події прибув заступник голови облдержадміністрації Валерій Матковський.

За повідомленням ЗМІ, від дощів також постраждав Ізмаїл і Болградський район Одеської області, але там ситуація не критична.

Тим часом, за прогнозами синоптиків, в Одеській області 14 вересня очікується сильний, а подекуди - дуже сильний дощ і гроза. Вітер західний 9-14 м/с, уранці, вдень пориви 17-22 м/с. Температура повітря вночі 11-16º, удень 15-20º.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ