Події

"Яндекс" вивчив запити українців про прикмети та забобони

За останні півроку українські користувачі "Яндексу" зробили близько 200 тис. запитів зі словами "чому не можна", майже дві третини таких запитів пов'язані з забобонами та прикметами.

Пояснення забобонним заборонам користувачі хочуть знайти у зв'язку з різними важливими подіями в житті, зокрема, "чому не можна одружуватися в червні", "чому не можна стригтися під час вагітності", "чому не можна хрестити першою дівчинку", "чому не можна вітати завчасно". Також багато повір’їв стосується всього, що пов'язано зі сном і ніччю.

"Яндекс" склав топ-5 популярних запитів українців про забобонні заборони - "чому не можна". До п'ятірки ввійшли заборони дивитися в дзеркало вночі, фотографувати сплячих, спати ногами до дверей, дарувати годинник і відзначати 40 років.

Окрім заборон, користувачі цікавляться повір'ями, що передбачають майбутнє. За останні шість місяців українці задали "Яндексу" понад 1,5 млн запитів зі словами "прикмета" й "до чого". Найчастіше шукали прикмети, пов'язані зі сновидіннями, - "до чого сниться весілля", "яка прикмета, якщо уві сні загубив ключі". Також запитували про події, що відбуваються наяву, зокрема, "що за прикмета: перегоріли одночасно всі лампочки в квартирі", "голуб залетів у вікно, яка прикмета", "до чого свербить ліве вухо" або "до чого розбивається дзеркало".

Яндекс також склав список найцікавіших запитів: "забобон щодо відправлення потягів у непарний час у хвилинах", "чому не можна фотографувати немовлят у хмарах", "муха потрапила в чай - прикмета", "прикмета чхання правдива", "прикмета: якщо вночі спалахнув смітник із квітами з весілля, то це до чого", "яка прикмета, якщо в будинку квітка декабрист", "що за прикмета, коли читаєш замовляння, і пішов дощ", "прикмета: якщо іноді сверблять частини обличчя", "прикмета: червоне яблуко, подароване в 1-му класі", "прикмета про білок".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ