Події

"Свобода" вимагає притягнути до кримінальної відповідальності солістку Національної опери за українофобські висловлювання

Група народних депутатів від ВО "Свобода" направила звернення до глави Служби безпеки України, генерального прокурора, міністра внутрішніх справ та міністра культури з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності солістку Національної опери України Катерину Абдулліну у зв'язку з розпалюванням міжнаціональної ворожнечі та поширенням українофобських висловлювань на власній сторінці у Facebook.

Як зазначено в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті ВО "Свобода" в п'ятницю, депутати Ігор Мірошниченко, Андрій Мохник, Ірина Фаріон та Олександр Мирний просять зобов'язати солістку опери публічно вибачитися перед українським народом.

У зверненні зазначено, що у своїй замітці К.Абдулліна називає "бидлячими" українські школи, що є "образливим висловом та порушує честь і гідність українських громадян". Крім того, артистка зауважує, що в російськомовній гімназії "контингент батьків різко відрізняється від бидлячих українських шкіл", та радіє, що її дитина "навчається серед морально здорових дітей, а не серед бидла".

"Висловлювання із застосуванням термінів "бидлячі українські школи" та "бидло" є образливими та принизливими для людей, що проживають на території України, для яких рідною мовою є українська", - йдеться у зверненні "Свободи".

Депутати зазначають, що такі висловлювання солістки "принижують честь і гідність українців, розпалюють національну ворожнечу і ненависть, ображають почуття українців".

Співачка К.Абдулліна - уродженка Києва.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ