Події

Генпрокуратура розслідує провадження щодо екс-глави СБУ Наливайченка за розголошування держтаємниці - газета

Головне управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури здійснює кримінальне провадження стосовно екс-глави Служби безпеки України Валентина Наливайченка щодо розголошування ним державної таємниці, заявив в інтерв'ю газеті "Сегодня" перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

"За заявою народних депутатів зареєстровано кримінальне провадження про розголошування держтаємниці колишнім головою СБУ В.Наливайченком. Поки що йдеться про розголошування секретних відомостей і передачу конфіденційних даних, що є власністю держави", - повідомив Р.Кузьмін.

За його словами, зокрема, перевіряється інформація, надана народними депутатами, про те, що В.Наливайченко виділив співробітникам Центрального розвідувального управління кабінет у будівлі СБУ і надав їм можливість ознайомитися з секретними документами.

"При цьому жоден з іноземних фахівців допуску для такої роботи офіційно не отримував", - наголосив перший заступник генпрокурора.

Р.Кузьмін розповів, що нині триває збір даних, допитують інших співробітників СБУ, проводять експертизи.

В.Наливайченко - народний депутат України VII скликання, член депутатської фракції Політичної партії "УДАР". Із грудня 2006 року до березня 2010 року очолював Службу безпеки України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ